Länkar

 

Om du vill veta mer om Gyön och dess omgivningar så kan följande länkar vara av intresse.

 

 

www.blekingeskargard.com

Blogg och hemsida som refererar till handböckerna om Natur- och gästhamnar i Blekinge skärgård. De innehåller beskrivningar om lämpliga naturhamnar men även gästhamnar i Blekinge från Sölvesborg till Kristianopel. Från hemsidan:

 

Snart 50 års segling i detta område har inspirerat till sammanställning av ett material som visar lämpliga tilläggsplatser och farleder för en båt med ett djupgående på cirka 1,80 m. Här kan Du framför allt finna beskrivningar över tilläggsplatser som ofta medger övernattning utan grillos och andra störande inslag. Böckerna har blivit mycket populära, inte minst bland Blekinges båtfolk.

 

S/Y Johanna utanför Gyön på väg mot Svalemålaviken.

 

www.stugbyn.se/

Svalemåla stugbys hemsida. Här finns stugor för 4 eller 6 personer med alla bekvämligheter. Stugorna ligger inbäddade i en björkbacke på Svalemåla gård, 300 meter från havet och med utsikt över den vackra Svalemålaviken och fiskeläget Gyön. Svalemåla gård, där stugbyn ligger, är en gammal släktgård som sedan 1583 ägts och drivits av samma familj i 15 generationer. Gården har 2 km orörd kustremsa med små sandvikar och klippstränder där du kan bada och sola. Du kan också hyra motorbåt, segelbåt, vindsurfingbräda eller kanot för att upptäcka öarna i skärgården, bada och fiska eller cykel för att upptäcka omgivningarna på fastlandet.

Svalemåla Stubgy i vinterskrud.

 

www.yr.no/sted/Sverige/Blekinge/Gyön/time_for_time.html

Vädret på Gyön. Så här blir vädret på Gyön de närmaste dagarna!

 

 

Leif Olsson © 2013 Ad Mare